lauantai 18. tammikuuta 2020

Vuoden ensimmäinen neuletyö - The Sweet Alice Beanie

Oi, miten ihanaa on saada valmiiksi vuoden ensimmäinen käsityö, eikä nyt mikä tahansa käsityö vaan aivan superihana pipo! Tein tällaisen pipon jo viime vuoden puolella, mutta kun se oli niin kiva, niin piti saada laitettua puikoille toinenkin samanlainen. Oikeastaan todellinen syy taitaa olla, että tein erään tuubihuivin tämän värisenä, niin piti tietenkin matchauttaa siihen samanvärinen pipokin. :D 

Malli on tietenkin The Sweet Alice Beanie ja ohjeen löydät mm. Elizavetaknitsin blogista.
Ohje löytyy myös ilmaisohjeena ravelrystä, tuosta neulojien aarreaitasta. Tein ensimmäisen Sweet Alice pipon Drops Nord -langasta, ja siitä olen aiemmin kirjoittanut täällä . Nyt neuloin tämän pipon Dropsin Baby Merinosta, sillä tuubihuivikin on neulottu siitä. Tykkään niin paljon tästä pipomallista, että voisin neuloa näitä vaikka kuinka paljon. <3 Tämä pipo on ehkä vielä kivempi kuin aiempi punainen pipo, sillä tykkään Baby Merinosta lankana ja tämä on jotenkin täydellinen keväälle <3. Voi olla, että siitä punaisesta piposta tulee vaan liian paljon mieleen joulu ja nyt haluan käyttää tätä enemmän.


En muuten myöskään malta, että pääsisin esittelemään näissäkin kuvissa vilahtelevaa tuubihuivia. Sekin on niin ihana malli, etten ole vielä raaskinut edes käyttää sitä. Lupaan esitellä sen piakkoin blogissa. Nyt on taas ollut niin paljon mielen päällä, etten millään oikein pysy täällä blogin puolella valmiiden töiden perässä. Tuubihuivi tuli nimittäin valmiiksi jo viime vuoden puolella, mutta minusta se ansaitsee ihan oman postauksen ja olen vähän säästellyt sen esittelemistä. Hassua, mutta jostain syystä niitä parhaimpia asioita aina säästelee - oli kyseessä paras mekko, pipo, suklaa tai mikä ikinä niin sitä säästelee ettei se vaan kuluisi :D

Olen niin iloinen siitäkin, että viime vuonna aloin neuloa pyöröpuikoilla. Se on vaan niin kätevämpää esimerkiksi pipoissa ja puikot eivät sohi joka suuntiin. Pyöröpuikoilla neulomisessa minusta tärkeintä on valita oikea koko, siis pituuden puolelta. Olen varmaan aiemmin neulonut liian pitkillä pyöröpuikoilla neuletöihin nähden, koska aiemmin inhosin pyöröpuikkoja. Tämän pipon neuloin 3 pyöröpuikoilla (40cm) ja lankaa kului vajaa kaksi kerää.

Ihanaa lauantaita - nauttikaa ja jos mielesi tekee aloittaa helppo pipotyö, niin suosittelen ehdottomasti tätä mallia <3.

PS: Tänään vietetään valtakunnallista käsityölauantaita joten sehän on jo melkeinpä pakollista aloittaa tänään uusi käsityö ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti