perjantai 10. tammikuuta 2020

Puikkoperjantai: mitä tänään puikoilla

On vuoden toisen puikkoperjantain vuoro! Ihanaa muuten huomata, että nämä ovat olleet suosituimpia postauksia, vaikka itse aluksi epäröin eikä välttämättä pitänyt tätä edes tehdä täällä blogin puolella. Kiitos siis siitä, ja kyllähän nämä täällä bloginkin puolella jatkuvat. On kuitenkin ollut ihan  superkiva raapustaa muitakin ajankohtaisia käsityökuulumisia. On myös kiva ollut huomata, että ne käsityöt tulevat oikeasti valmiiksi, kun niitä on esitellyt keskeneräisinä. Siinä tulee jotenkin sellainen draivi saada käsityö valmiiksi!

Tällä viikolla keskeneräisenä on eräs huivi. Minulla oli jo pitkään huivikuume. Ennen neuloin huiveja aika paljon, mutta viime vuonna en neulonut yhtään. Niinpä laitoin puikoille huivin. Ja no oikeastaan myös keksin, että haluaisin antaa lahjaksi tämän huivin. Meillä on tiedossa yhdet pyöreät syntymäpäiväjuhlat, vaikkakaan ei mitkään suuret, mutta lahjaksi haluaisin antaa kuitenkin tämän huivin. Aloitin tämän aika myöhään merkkipäivään nähden, ja pahoin pelkään, ettei tämä valmistu ajoissa. Vaikka tämä on ainut keskeneräinen tällä hetkellä, ja olen neulonut vain sitä, niin en yhtään muistanut, kuinka työläitä huivit ovatkaan! No, päätin jo, että jos en saa tätä valmiiksi ajoissa, niin sitten annan sen joululahjaksi. Malli on muuten mun oma lemppari; olen neulonut näitä vaikka kuinka paljon <3. Malli on jälleen kerran Novitalta, mutta en kuollakseni muista, että mistä numerosta. Nimittäin minulla on tästä vain jäljellä tulostettu mallikuvio, jonka mukaan olen neulonut tätä nyt. Ei tämä mistään uusimmista numeroista ole, ja veikkaisin, että 2008-2010 vuosien tienoille tätä mallia. Sitten kun huivi on valmis ja pääsen sen esittelemään täällä, niin siihen mennessä voisin kaivella ohjeenkin tänne.

Teen tätä huivia eräästä kimaltelevasta langasta, jonka merkkiä en yllättäen muista, sillä lanka on todella kauan aikaa sitten hankittu. Harmi, ettei kuvista oikein näy tuo kimaltelevuus, mutta tykkään tästä langasta todella paljon tällä hetkellä. Muutenkin tällä hetkellä kimallelangat ovat omia suosikkejani <3 Ne jotenkin sopivat tähän talveen. (Vaikka pitäisi kait kysyä että mikä talvi? mutta jos nyt leikitään että nyt on talvi :D ) Ensi viikolla ajattelin muutenkin kirjoitella kimallelangoista, sillä ne ovat tämän hetken lemppareita. Silloin ajattelin esitellä myös, että mitä muuta olen neulonut tästä langasta. Minulla oli muuten tätä lankaa myös vaaleana ja siitä tuli myös niin nättejä huiveja. Harmi, ettei tätä enää saa mistään, sillä mielessä olisi vaikka mitä ideoita, joita voisi tehdä kimallelangoista. 

Tällä viikolla olen myös haaveillut uuden työn aloittamisesta, sillä vuoden ensimmäinen neuletyö on valmis ja en malta taaskaan odotella, että pääsen kirjoittamaan siitä. Loin jotenkin itselleni säännön, että valmis työ = uuden aloitus :D Seuraavaksi taidan päätyä villapaitaan (vihdoinkin!) sillä eilen jo kaivelin muistikätköjäni yhdestä lempparivillapaitaohjeesta.

Mitä teillä on puikoilla tällä hetkellä?

2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs kivalta tuo tekeillä oleva huivisi! Itselläni on tällä hetkellä liian monta keskeneräistä työtä.🤭 Löytyy nimittäin muutamat villasukat, yksi kesäisempi toppi, villapaita ja ideoita ihan liikaa.🙈 Ja nyt tietenkin heräsi halu tuohon huivin tekoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, välillä on kyllä niitäkin kausia jolloin on liikaa keskeneräisiä töitä. :)

      Poista