perjantai 24. tammikuuta 2020

Puikkoperjantai: mitä tänään puikoilla ja muita ajankohtaisia käsityökuulumisia

Olen kyllä itsekin niin fiiliksissä tästä postaussarjasta. Tuntuu kivalta edes kerran viikossa miettiä ja kirjoittaa sen hetkisiä ajankohtaisia käsityökuulumisia. Mennyt viikko on ollut hieman erilainen verrattuna viikon takaiseen. Viime viikolla sain hetken mielijohteesta päähäni ajatuksen kirjoneuleesta ja sitä piti sitten lähteä toteuttamaan. Vaikka en nyt tiedä onko neulomani malli kirjoneuletta, ei ehkä ainakaan sieltä vaikeimmasta päästä, mutta minä olen hurahtanut täysin sen neulomiseen. En malttaisi odottaa, että pääsisin kertomaan täälläkin ensimmäisestä valmistuneesta kirjoneuletyöstäni. Yritän saada sen mahdutettua ensi viikolle tai viimeistään sitä seuraavalle! En ole muistaakseni tainnut sitä vilauttaa edes instagramissa. Käsityöt pyörivät tällä hetkellä siis hyvin pitkälti kirjoneulehurahduksen ympärillä. Mutta en ajatellut kuitenkaan esitellä kirjoneuletta. 

Tällä hetkellä keskeneräisiä töitä on kaksi kappaletta. Tällä viikolla teimme myös reissun Espoossa sijaitsevaan Menita lankakauppaan. En ollut käynyt siellä vielä tätä ennen, vaikka mielessä se on kyllä ollut. Se oli kyllä neulojan paratiisi ja olisin kyllä viihtynyt siellä kauemminkin, mutta sitten tuli pieniä haasteita, ja jouduin aika pikaisesti valkkaamaan langat ja lähtemään pois. Mutta ehdottomasti sinne täytyy mennä uudestaankin tai vaihteeksi keskustan myymälään. Syy, miksi menimme sinne, oli se, että halusin ostaa tietyt langat lapsen villahousuihin. Halusin aloittaa ne heti, joten netistä tilaaminen ei ollut tällä kertaa vaihtoehto. Lankakaupoilla on kyllä puolensa :D Päädyin siis Neulekekkerit kirjasta erääseen villahousumalliin, jota teen Dropsin Lima langasta. Langalla ei ole kovin houkutteleva nimi, mutta se on kyllä aika ihanan pehmeätä.



Tajusin vasta illalla, että näistä villahousuista olisi kyllä tullut aika kivat kaksivärisinä. Jos vain olisin siellä lankakaupassa tajunnut ostaa kahta eri väristä lankaa, niin olisin kyllä tehnyt kaksiväriset näistä. Resorit toisella värillä ja muu toisella. No, nyt mennään yksivärisesti! Lapsen villahousut ovat kyllä olleet mielessä jo kauan ja vasta nyt sain ne puikoille. Taisin merkitä Neulebingoonkin nämä ja valmistuessaan saan merkitä ne tehdyksi. Neulebingoon osallistuminen on kyllä aika mahtavaa, tuntuu, että saa ihan eri tavalla käsitöitä valmiiksi. :D Tähän mennessä olen jo saanut kolme ruksittua neulebingosta ja ajattelin muuten tehdä neulebingostakin koosteita tänne blogin puolelle. Ehkä kolme kuukauden välein olisi hyvä tai neljän kuukauden?

Mutta nyt toivotan ihanaa perjantaita ja päivän kysymys: kuinka monta työtä sinulla on kesken tällä hetkellä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti