sunnuntai 19. tammikuuta 2020

DIY: Lehtisateessa tuubihuivi - helppo ja kaunis mallikuvio

Yksi viime vuoden lemppareimpia neuletöitäni oli Lehtisateessa -tuubihuivi. En tiedä, miksi sain sen aloitettua vasta loppuvuodesta, vaikka mielessä se oli lähes siitä asti, kun ohje oli julkaistu. Harvoin sitä rakastuu ensisilmäyksellä malliin, eikä saa sitä pois mielestä juuri ollenkaan <3 Mutta jostain syystä välillä töiden aloitukset tuottaa itselleni hieman kömpelyyttä tai millähän nimellä sitä kutsuisi, mutta aloitus on aina vaikein tietyissä töissä. Tämä malli yllättää sen kauneudellaan. Malli on Elizavetaknitsin ja sen löydät maksullisena Ravelrystä. Kokoja siinä on 4 eli sen voit tehdä ihan vauvasta isoäitiin. Jos mulla olisi tyttövauva, niin varmasti olisin tehnyt jo vauvallekin tämän huivin. Itse tein sen suurimman koon ja minulle se on ihan sopiva. Luulen, että huivi kuitenkin joustaa käytössä niin vaikka se olisi aluksi kireähkö niin tasoittuu käytön myötä. En ole raaskinut sitä vielä käyttää ollenkaan ja jollain tasolla haaveilen huivista nahkatakkien kanssa keväällä <3 Viime vuoden lopulla tuli neulottua niin paljon kaikkea joulun väristä, niin hetkeksi unohdin viininpunaisen värin. Viininpunainen väri on kuitenkin ollut aikoinaan oma lempparivärini ja tämän huivin myötä muistin sen. Lankana käytin Dropsin Baby Merinoa ja se on todella miellyttävää neuloa. Mikä siinä onkaan, että kun on saanut valmiiksi, niin sitten tekisi mieli neuloa heti toinenkin samanlainen. Mieli nimittäin tekisi neuloa jostain toisesta langasta tämä huivi; ehkä Dropsin Nordista tai jostain vähän villamaisesta. Näin ollen siitä tulisi ehkäpä isompi ja silloin voisi neuloa astetta pienemmän koon. Kuvion oppii helposti, ja sitä ei varmastikaan tarvi seurata koko aikaa paperista. Vaikka itse toki seurasin, koska en halunnut tehdä virheitä enkä purkaa. Näin muuten Pinterestissä aivan ihanan viltinkin tästä kuviosta, ja mieleen tuli heti tuhat ja yksi ideaa. Lähinnä vauvan peittoa ajattelin sellaisesta. Saapi nähdä, pistänkö sellaisen puikoille piakkoin :D


Tämän huivin myötä sain myös inspiksen neuloa samanvärisen pipon, ja senhän jo esittelinkin täällä hiljattain. Siinä on joku taika, kun huivi ja pipo pitää olla samaa väriä ja eihän siinä mitään, tulipahan neulottua myös ihana pipo tämän kaveriksi :D Talvi on kyllä parasta aikaa, kun saa käyttää oma tekemiä pipoja. Vielä olisi esittelemättä palmikkopipoja, mutta niiden aika taitaa tulla vasta ensi viikolla tai sitä seuraavalla. Mieli on aina vain täynnä ideoita, niin blogi ei aina pysy perässä tai ajankohtaismoodissa. Tämähän on toki vain positiivinen ongelma.

Mitä mieltä olet tästä tuubihuivista? Aiotko toteuttaa?

4 kommenttia:

 1. Ihana huivi ja kaunis sävy! <3 Ja itellä ihan sama ongelma, ideoita on kupoli täynnä ja vaan murto-osan niistä ehtii toteuttamaan! Näin talvisin minimoin kaiken muun ja teen vain just ja just pakolliset jutut, jotta ehdin löhnätä talvipesässä sohvalla ja KUTOA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää huivi on <3 Täähän on tosiaan vain positiivinen ongelma :D

   Poista
 2. Heippa, yritin etsiä kuvaa tekemästäsi (tuubihuiviin mätsäävästä) piposta. Voitko laittaa linkin? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäpä se: https://lankakerablogi.blogspot.com/2020/01/vuoden-ensimmainen-neuletyo-sweet-alice.html

   Poista