perjantai 31. tammikuuta 2020

Puikkoperjantai: tammikuun viimeinen keskeneräisten töiden esittely

Se olisi sitten tammikuun viimeisen puikkoperjantain vuoro! Tässä samalla ajattelin myös hieman kertoa, että mitä en ole neulonut pitkiin aikoihin. Nimittäin tämä tammikuu on ollut siitä hieman ihmeellinenkin, että yleensä jos minulla on ollut keskeneräisiä töitä 1-6 niin tässä kuussa on kerrallaan ollut vain ehkä noin 1-3. Jostain syystä olen pystynyt tekemään vain yhtä työtä kerrallaan, enkä ole osannut keskittyä useampaan eri työhön. Itselle tämä on suuri muutos verrattuna edelliseen enkä kyllä yhtään tiedä, mistä on voinut johtua. Ja sama muuten on ollut kirjoissakin. Olen pystynyt kuuntelemaan/lukemaan vain yhtää tai kahta kirjaa kerrallaan vaikka yleensä olen voinut vaihdella eri kirjoja useamminkin.

Nyt ajattelin kuitenkin esitellä erään keskeneräisen villapaidan. Tähän tilasin langat jo joulukuussa, koska villapaitahuuma valtasi minutkin. Mutta jostain syystä sen aloitus vaan kesti sekä kestää myös sen tekeminen. En nimittäin oikein pääse kiinni tämän neulomiseen ja siksi ajattelin sen nyt täällä esitellä, josko se sitten myös valmistuisi. 

Malli on aika lailla omasta päästä temmattu tai oikeastaan pientä vihiä otin siihen eräästä blogista. Linkkaan sen sitten, kun paita on valmis. Lankana on Dropsin Flora, joka on itselle ihan uusi tuttavuus. Neulon sitä kaksinkertaisena, sillä tämä lanka on aika ohutta ja haluan kuitenkin vähän paksumman villapaidan. Paita tulee olemaan ylhäältä alas, sillä en tykkää saumojen ompelemisesta ja todennäköisesti teen sen ihan yksivärisenä. Tykkään tästä langasta, se on jotenkin niin keväisen roosa ja ihana. <3

Tammikuussa olen myös pohtinut omaa käsityöminää. Nimittäin huomasin, että en ole pitkään aikaan neulonut tiettyjä juttuja. 

En ole neulonut pitkään aikaan...

*** palmikkosukkia. Olen aiemmin kertonut palmikkosukkarakkaudestani, mutta nyt en ole niitä neulonut hetkeen. Mietinkin, että pitäisikö neuloa sukkalaatikkohaasteessa helmikuussa palmikkosukat? 

*** jämälankasukkia. Ja nyt tarkoitan oikeastaan useampia jämälankasukkia. Ennen neuloin aika usein pieniä jämälankasukkia ja jämälankavarastokaan ei päässyt kasvamaan. Nyt pitäisikin varmaan ottaa urakaksi jämälankasukkien neulominen.

*** lapasia. En ole kyllä mikään lapasneuloja, mutta lapasiakaan en ole neulonut pitkiin aikoihin. Taisi olla ne vihreät lapsen lapaset viimeksi, jotka neuloin. 

Aika on oikeastaan mennyt kirjoneulehaaveissa. Varmaan lähes päivittäin haaveilen kirjoneulejutuista; milloin sukista, milloin vauvan peitosta, milloin mistäkin. <3 Ensi viikolla lupaan kertoa enemmän ensimmäisestä kirjoneulekokeilusta. Edes pipojen neulomista en ole miettinyt hetkeen, se tosin taitaa johtua siitä, että talvi taitaa olla kohta ohi tai ainakin muutaman kuukauden päästä on jo kevät tai pitäisi olla :D 

Mitä sinä et ole neulonut pitkiin aikoihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti