torstai 30. tammikuuta 2020

Kokemuksia Novitan uudesta langasta: Seitsemän Veljestä Lappi sekä ihana pipo vauvalle

Olipa kerran eräs keskiviikko, kun poikkesin Tokmannille. Mulla on yleensä tapana kiertää lankaosastot eri liikkeissä, vaikka en ole suunnitellut lankaostoja. Lankaterapiaa parhaimmillaan kun menee lankaosastoille katselemaan lankoja :D Suurimmaksi osaksi en yleensä edes osta sieltä mitään, mutta joskushan toki käy sitten niin, että ex temporeesti tarttuu mukaan keriä. Näin kävi nytkin! Huomasin jo aiemmin, että Novitalta on ilmestynyt muumilankoja, mutta Novitalta on myös tullut muitakin uusia lankoja. Monen mielestä Novitan Seitsemän veljestä -lanka on aika kovaa tai karheaa, vaikka itse en ole pitänyt sitä mitenkään erityisen karheana, mutta Novita Seitsemän Veljestä Lappi -edition on kivan pehmeää. Ensi huomio kiinnittyi langan pehmeyteen ja voisin oikeastaan todeta, että pehmeyden ansiosta ostin langat. Sanoisin heittämällä, että on ihan selkeästi pehmeämpää kuin perusseiskaveikka. Ei todellakaan pitänyt ostaa näitä keriä, mutta langan pehmeys herätti mielenkiinnon ja ostohalun :D Tokmannilla oli vielä tarjous, jossa oli kaksi kerää 8 €. Mieleeni tulvi vaikka mitä ideoita tästä langasta ja eihän siinä enää muuta voinut kuin ostaa kerät. 

Alunperin piti suunnitella ja tehdä pipo lapselle, mutta siitä tulikin pipo vauvalle :D Ei aina mee ihan putkeen nämä neulesuunnittelut ja silmukkamäärät! No eipä se mitään, minusta pipo on kivannäköinen ja aion myös toteuttaa piposta taapero editionin. Tämän pipon neuloin kaksinkertaisella langalla ja silmukoita siinä oli 51. Halusin myös vähän erilaisen resorin ja päädyin tekemään 1 takareunasta oikein, 1 n -resorin.

Novita Seitsemän Veljestä Lappi siis on 45 % villaa, 30 % suomalaista villaa ja 25 % polyamidia. Tämä suomalaisen villan osuus oli siis itselleni yllätys ja positiivinen sellainen! Hienoa, että ovat kehittäneet tämän langan! Langassa on neljä eri vaihtoehtoa, ja minä valitsin harmaan, sillä halusin neutraalivärisen pipon, jossa eri värinen tupsu. Myös pinkkiä ja sinistä ihailin kaupassa, ja olin aika lähellä, etten valinnut sinistä toiseksi keräksi. Voit tutkia lisää tästä langasta Novitan sivuilla .

Mikä siinä onkin, että vauvan asusteet ovat aina niin söpöjä? Uskaltauduin tekemään tästä langasta vauvalle pipon, sillä kovilla pakkasilla yleensä ensin laitetaan yleensä kypärämyssy tms ja sitten vasta pipo. Näin herkkiäkään vauvoja ei kutita lanka, jos nyt tämä kutittaa.

Suosittelen kyllä edes kokeilemaan tätä lankaa, harvoin innostun mistään uudesta langasta näin paljon. Mutta tunnustan, että kävin muuten ostamassa vielä toisetkin 2 kerää Tokmannilta, niin kiva lanka tämä oli. Ja yksi kerä on jo kulutettukin, luulenpa, etteivät nämä kerät ehdi kovin pölyttymään! Eihän tämän pehmeys nyt ole välttämättä  mitään merinolankojen tms pehmeyteen, mutta silti minusta kiva, kun ovat kehittäneet tämän langan! Kotona vielä vertailin perusseiskaveikan ja tämän pehmeyseroja, ja kyllä, minusta se on pehmeämpää tai ainakin erituntuista kuin perusseiskaveikka! Minun puolesta kaikki seiskaveikat voisi vaikka muuntua tämän langanlaiseksi :DEhkä tulevaisuudessa?

Tähän settiin voisin neuloa vielä sukat ja lapaset niin silloin olisi vauvan / taaperon setti valmis. Nyt on jo toinenkin pipo tästä langasta tehty, ei tosin samanlainen vaan hieman erilainen. En malta, että ehtisin siitä kertomaan, mutta voipi olla, että sen julkaiseminen menee helmikuulle!

Pitääkö pipossa olla saman- vai erivärinen tupsu?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti