tiistai 10. maaliskuuta 2020

Hukkapätkäkal: Ensimmäiset aikuisten villasukat jämälangoista

Viime kuussa päätin myös osallistua ensimmäistä kertaa yhteisneulontaan, sillä @pipotus järjesti #hukkapätkäkalin, joka siis tarkoittaa, että neulotaan yhdessä jämälangoista. Se tulikin juuri sopivasti, sillä olin järkkäilemässä jämälankoja, ja mietin, että mitä ihmettä sellaisista miniminikeristä voisi tehdä. Päätin sitten osallistua hukkapätkäkaliin. Itselle vaihtoehtona oikeastaan oli vain sukkien neulominen, sillä en oikein keksinyt mitään muuta jämälangoista. Pähkäilin kyllä todella pitkään aikuisten villasukkien ja vauvan villasukkien välillä. Olen ennen neulonut vauvan sukkia jämälangoista, mutta nyt todella tahdoin jotain muuta. Ehdin kyllä myös neulomaan niitä vauvan sukkia jämälangoista tämän yhteisneulonnan seurauksena, joten ensin aikuisten villasukat. Tämän postauksen lopussa muuten muutama vinkki siihen, miten rakennat aikuisten jämälankavillasukat.Rakastan raitoja, ja eipä oikeastaan ollut mitään muuta vaihtoehtoa tehdä kuin raitasukat. En jotenkin osaa tehdä jämälangoista muuta kuin raitasukkia. Seuraavalla kerralla voisin toki yrittää tehdä vähän erilaisia raitoja, sillä näitä pieniä keriä jäi vielä. Mutta niiden avuksi tarvitsen jonkin suuremman jämälankakerän. Veikkaan, että teen kyllä toisetkin tai jopa kolmannet sukat tähän yhteisneulontaan, sillä tuli suuri innostus päästä eroon näistä jämälangoista.


Nämä vinkit nyt ovat lähinnä sellaisille miniminikerille. Omat vinkkini: 

** Järjestä jämälangat. Itse järjestin kerät värijärjestykseen; sinivihreät, punaiset, harmaat, kirjavat ja valkoiset. Ja pidä ne kerät koko ajan näkyvillä. Näin pystyt suunnittelemaan raidat neuloessasi, kun näet koko ajan kaikki kerät. Hyvä vinkki on myös neuloa samaan aikaan varret, kantapäät, jalkaosat, jos omistat samankokoisia puikkoja niin paljon.

** Hyväksy se, että sukat tulevat olemaan erilaiset :D Jämälankojen riittävyyttä on välillä mahdotonta arvioida, niin hyväksymällä sen, että villasukissa on erilaisia raitoja tai ovat muuten erilaiset niin autat itseäsi :D Itse päätin tehdä yläosat sinivihreillä raidoilla ja jalkaosuus punaisilla raidoilla. Kirjavat langat jätin suosiolla pois näistä sukista. Jämälankasukkia on mielestäni aika vaikea tehdä samanlaisiksi, ellei sitten jämälankoja ole todella paljon. Toki jos on isompia jämälankakeriä, niin silloin samankaltaisuus varmasti onnistuu.

** Ota avuksi esimerkiksi valkoinen kerä tai musta kerä.  Yhdellä värillä saat hieman enemmän sommiteltua sukkia ja ne saattavat jopa näyttää ei-niin-värikkäiltä. Tästä yhdestä väristä voit suunnitella esimerkiksi raitoja aina tiettyyn paikkaan tai vaikkapa resorit yms. Itsellä oli myös valkoista jämälankana niin päätin sillä tehdä resorit, kantapäät ja kärjen. Näin sain jotain samaa ja yhteneväistä sukkiin.

Tähän mennessä olen tehnyt #hukkapätkäkaliin myös vauvan valepalmikkosukat sekä neulottuja pehmoeläimiä. Haluaisin kyllä tehdä vielä toisetkin aikuisten villasukat, mutta kieltämättä nyt nuo neulotut pehmoeläimet ovat hieman vieneet jämälankoja ja innostusta :D Yritän saada ne piakkoin bloginkin puolelle, sillä niitä on niin kiva tehdä ja mikä parasta niihin saa upotettua jämälankoja todella hyvin.

Tykkäätkö sinä osallistua yhteisneulontoihin?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti