maanantai 16. maaliskuuta 2020

5 x vinkkiä kotona olemiseen ja tekemiseen

Yleensä pyrin pitämään kaikki muut asiat blogin ulkopuolella, sillä blogini on kuitenkin käsityöpainoitteinen ja haluan kyllä edelleenkin pitää tämän koronavapaavyöhykkeenä. Kuitenkin kun tilanne on nyt jokseenkin hyvin poikkeuksellinen ja tulemme todennäköisesti viettämään aikaa lähtitulevaisuudessa hyvin paljon aikaa kotona, niin ajattelin listata muutamia vinkkejä kotioloihin. Lisään vielä disclaimerin, että jos sairastat, niin lepää ja sairasta rauhassa! Toki osa vinkeistä ehkä sopii myös sairastajille!

Itsellä on tällä hetkellä se fiilis, että elämä jatkuu (toivottavasti) myös huomenna ja pyrin ajattelemaan positiivisesti kaikista meneillään olevista asioista. Kukaan meistä ei kuitenkaan tiedä huomisesta, niin miksipä ei yrittäisi ajatella positiivisesti ja elää hetkessä.


 

1 x rentoilu

Nauti! Kuinka moni meistä on kaivannut pelkkää kotona olemista vailla mitään velvoitteita tai muita pakonomaisia velvollisuuksia? Varsinkin ruuhkavuosia elävät tietävät, kun kiirehditään töihin ja päiväkotiin ja siinä sivussa pitäisi käydä kaupassa, siivota, ostaa välikausivaatteet ja ties mitä ja mielessä vain yksi asia, että kunpa vain saisit olla. No nyt siihen on tilaisuus! Nauti kotonaolosta äläkä suorita kotona velvollisuuksia! Pyhitä joku ilta vain olemiselle, äläkä tee mitään. Ota aikaa itsellesi ja perheellesi!
1 x kodin siivous ja järjesteleminen

Kuinka monella meistä on odottamassa se kaappi, joka pitäisi järjestellä? No minulla ainakin. Ehkä useampikin ;) Siivoa keittiön kaapit tai omat vaatekaapit ja ota avuksesi lapsi mukaan. Yllättävän pienikin lapsi voi jo järjestää vaikka pakastekipot pinoon ja laatikkoon! Tai peuhaa vaatekasassa lapsesi kasassa. Naura paljon ja ota ilo irti pienistä asioista! :)
1 x kotispa / leffailta / saunailta / keikkailta / peli-ilta

Jos et voi päästä kylpylään / leffaan / keikalle / harrastuksiin, ota ne kotiisi! Eli tee kotonasi kunnon kotispa ja saunailta ja ota kaikki tarvittavat esille. Tai jos et pääse lempparibändisi keikalle, niin vietä keikkailta kotonasi. Himmennä valot, valitse omilta tallennusvälineiltä / netflixistä / suoratoistopalveluista artistin keikka ja nauti. Oma suosikkisarja on tällä hetkellä C Moren rantabaari. Jaksot ovat sopivan lyhyitä ja kevyttä draamaa, että neulominen onnistuu samalla ;)
1 x opettele uusi taito

Maailma on täynnä taitoja ja päätä, että opettelet jonkin uuden asian. Oli se sitten kieli, koodaus, neulomistekniikka, askartelu, valokuvaus, videoiden editointi, maalaus tai mikä ikinä! Etsi youtubesta tai muualta asiaan liittyvää materiaalia ja aloita opiskelu. Mikäs sen parempaa kuin uuden asian opiskelu ja hyvällä tuurilla voit laittaa sen vielä cv:henkin!

1 x leivo ja tee ruokaa

Nyt on aikaa opetella jokin uusi resepti ja kokata perheelle. Internet on täynnä reseptejä niin valitse sopiva ja aloita kokkaaminen. Ja tämän voit toteuttaa lapsienkin kanssa, lapset tykkäävät leipoa tai varsinkin nuolla leipomiskipon  ;) Oma lempparikeksiresepti makean himoon on tämä K-ruoan suklaahippukeksiresepti. Kaikki aineksetkin löytyvät todennäköisesti omasta kaapista. Meillä on leivottu näitä keksejä vähän liian paljon viime aikoina, sillä ne ovat niin herkullisia :D Tai jos makea on boikotissa niin tämä helppo ja nopea sämpyläresepti on myös meidän perheen suosikki. Sämpylöistä on muodostunut meillä ainakin vakkariresepti sunnuntaisin ja edellä mainittua Myllyn parhaiden reseptiä olen muokannut riippuen, mitä kaapista on löytynyt. Porkkana- ja juustoraasteella saa reseptiä muokattua kivasti.Bonusvinkki sisältää kirjavinkin! Älä murehdi huomista, vaan yritä elää hetkessä. Nyt on viimeistään hyvä hetki opetella elämään hetkessä eikä murehtien huomista tai eilistä. Tiedän, että esimerkiksi yrittäjillä voi olla tiukat ajat enkä halua vähätellä asioita, mutta yritä ajatella positiivisesti tulevaisuuden suhteen ja muista, että asioilla on tapana järjestyä kuitenkin. Ja jos nyt haluat miettiä tulevaisuutta, niin ota kuunteluun Perttu Pölösen kirja Tulevaisuuden lukujärjestys. Edelleen pidän kirjaa aivan loistavana ja voisin sen kuunnella heti uudelleen. Kirja antoi itselle todella paljon ajateltavaa. Kirjasta olen kertonut enemmän helmikuun kirjakoosteessa täällä.  Muutenkin kirjat ovat oiva tapa viettää sadepäiviä. Vaikka tämän hetkiseen elämäntilanteeseeni sopii enemmän äänikirjat, niin mikään ei voita kuitenkaan oikeita kirjoja.

Tällaisiin tunnelmiin tällä kertaa. Rakasta, naura, iloitse, kuuntele, lue, haaveile, unelmoi! Niitä ei voi kukaan viedä meiltä pois! <32 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä kaikki. Lue paljon niinpä kävin juuri kirjastosta hakemassa pinon kirjoja. Tällä kerralla valitsin paksuja kirjoja ja muutaman kirjaililjalta, jota en ole aiemmin lukenut. Jospa vielä ehtisi huomenna (tiistaina) kirjastoon tulemaan aiemmmin varaamani kirjat, jotka näkyvät olen jo "Matkalla". Mikäs tässä sitten on kareteenia viettäessä, lankojakin kun riittävästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että ehtivät! Itsellä taisi kyllä kirjastossa käyminen jäädä, mutta toisaalta lukemattomia kirjoja on kyllä kotona eli niitä sitten jos äänikirjat alkavat tympiä! :)

      Poista