sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

DIY: Ihana ja helppo rusettipanta aikuiselle

Syksystä asti minulla on ollut erilaiset pannat ja niidenkin tekeminen mielessä. Pannat ovat sinänsä käteviä, että niitä on helppo käyttää ponnareiden ja erilaisten nutturoiden kanssa. Vaikka rakastan pipoja ja niiden tekemistä, niin näin keväisin täytyy kyllä myöntää, että pannat ovat melkeinpä kivempia! Pari pantaa sain kuitenkin aiemmin jo talvella aikaiseksi, mutta nyt näin Prinsessajutun sivuilla kivan rusettipannan. Tuolla sivuilla on siis ohje lapsen rusettipannalle, mutta koska taloudessamme ei ole tyttölasta, jolle voisin tehdä kyseisen pannan, niin päätin muokata ohjetta hieman ja tehdä sen aikuiselle eli itselleni :D Kerroinko jo, että rakastan rusetteja? :DMuokkasin oikeastaan ohjetta vain eri langalle ja aikuiseen kokoon, sillä en omistanut kyseistä Sockilankaa ja juuri oli tullut paketillinen Dropsin Nord -lankoja. Tein siis pannan Drops Nord -langasta. Tämä oli kyllä helppo neuletyö ja valmistui yhdessä - kahdessa illalla. Tässä tulee muokkaukset yllä mainittuun ohjeeseen:

Luo 20 silmukkaa kaksinkertaisella langalla ja neulo aina oikein sen verran, että se menee pääsi ympäri. Kannattaa mitata välillä ja sovittaa, jos panta tulee itsellesi. Muista, että lanka venyy aina eli pannan on hyvä mahtua venytettynä pään ympäri. Itse neuloin pantaosuutta noin 45-46 cm ja seuraavalla kerralla tekisin ehkä hieman lyhyemmän. Tämä on kyllä sopiva itselleni, mutta se saisi olla myös ehkä hitusen kireämpi. Kun ensimmäinen kappale on valmis, niin aloita toinen kappale (sekin myös kaksinkertaisella langalla), tämä on siis rusettiosuus. Luo 16 silmukkaa ja neulo aina oikein. Rusetti on siis kaksinkertainen ja itse mittailin neuloessa sopivaa pituutta. Itse neuloin noin 23-24 cm. Kun rusettikappale on valmis, neulo vielä kolmas / pieni kappale, jolla ikäänkuin solmitaan rusetti pannan ympärille. Tähän loin 5 silmukkaa (kaksinkertaisella langalla) ja kappaleen pituus oli ihan muistaakseni 5 - 6 cm. Tämä venytetään siis edellisten kappaleiden ympärille ja saa minusta olla tiukka.Lopuksi yhdistetään kappaleet. Ompelin ensin pantaosuuden etu- ja takakappaleen kiinni. Itse ompelin myös isomman kappaleen eli pantaosuuden rusettikohdasta pienillä pistoilla vähän rypytetymmäksi. Olipa vaikeasti selitetty, mutta tarkemmat ohjeet tosiaan Prinsessajutun sivuilla (linkki yllä). Rusettiosuuden etu- ja takakappale myös ommellen kiinni. Ompelin pienillä pistoilla myös pantaosuutta ja rusettiosuutta kiinni toisiinsa. Näin ne pysyvät yhdessä kiinni eivätkä liiku. Lopuksi pienin kappale vedetään rusetin ja pannan ympärille ja ommellaan kiinni.

Näitä tekisi kyllä mieli tehdä enemmänkin, mutta enpä nyt oikein tiedä, kuinka monta rusettipantaa aikuinen ihminen tarvitsee :D Drops Nord on aika ihanan pehmeätä eikä ainakaan itsellä kutita tässä pannassa. Lankaa näihin kului reilut 50 g eli kahdella kerällä pärjäsin oikein hyvin ja tosiaan neuloin nämä kaksinkertaisella langalla. Kumpaakin kerää jäi aika hyvin vielä yli.

Kummasta tykkäät enemmän; pannoista vai pipoista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti