lauantai 28. maaliskuuta 2020

DIY: Tummat raitasukat

Kevät on keväisten sävyjen aikaa kuten esimerkiksi vaaleanpunainen, keltainen, vaaleansininen ja niin edespäin. Näitä sukkia neuloessa mietin, että voiko keväällä neuloa tummilla väreillä vai onko se liian syksyistä ja synkkää. Oikeastaan jo ennen näiden aloittamista mietin tätä. Nämä sukat aloitettiin nimittäin eräällä automatkalla, ja päädyin valitsemaan langat jämälankakeristä. Oranssi ei ole koskaan ollut suosikkini ja halusin päästä vihdoin tästä oranssista kerästä eroon. Oranssin kaveriksi mietin joko vaalean harmaata ja tumman harmaata, enkä osannut päättää kumman olisin valinnut. Pistin taas kyselyn pystyyn Instagramissa ja ei, ei ne tulokset yhtään selkiyttäneet ajatustani. Enemmistö olisi valinnut tumman harmaan, mutta itse olin edelleen kummankin kannalla ja päätin mennä sen aamun fiiliksillä. Eli käytännössä sillä, että valitsen sitten toisen värin ihan sen hetken tunteella tai melkeinpä randomisti. No tummaan päädyin sinä aamuna, mutta vaalean harmaa olisi varmasti ollut ihan yhtä nätti.Mietin automatkalla näitä neuloessani, että voiko keväällä neuloa tummilla sävyillä. Itselläkin on ollut jo pidempään keväinen mieli langoissa ja jollain tasolla näistä tuli kieltämättä vähän syksy tms fiilis.

Mietin jo #mutkumähaluunkal :ssa, että voinko aloittaa tuubihuivin punaisella (muuta sopivaa lankaa ei ollut) ja kieltämättä punaisesta väristä tuli itselleni mieleen joulu! Aloitin toki senkin huivin sillä punaisella, koska muuta sopivaa lankaa ei ollut ja työhän oli pakko aloittaa juuri silloin :D Miellämme tietyt värit tiettyyn vuodenaikaan ja ainakin itselläni on ehkä hieman hankalaa päästä näistä mielikuvista eroon. Kieltämättä nytkin keväällä tekisi mieli neuloa vain pelkillä vaaleilla langoilla oman kevätfiiliksen takia. <3 Onneksi on toki edelleen ikuisuusvillapaita puikoilla, mikä sattuu olemaan kevätvärissä, niin voin aina paeta keväiseen sävyyn ottamalla sen esiin!

Nämä villasukat ovat tehty aika perinteisellä kaavalla eli alkuun luodaan 50 silmukkaa ja jaetaan ne neljälle puikoille. Resoriksi tein pienen valepalmikkoresorin (siksi siis 50 silmukkaa), jonka jälkeen aloitin raidat. Kantapää on ei-vahvistettu, ja niitäkin on kiva tehdä välillä.

Nämä sukat valmistuivat lähes kokonaan eräällä automatkalla, koska halusin neuloa autossa jotain helppoa työtä. Enkä siihen keksinyt muuta kuin raidat. Raidat ovat aina jotenkin niin helppo valinta. Vähän sai jännittää, että riittääkö oranssi, mutta riitti hyvin. Tumman harmaasta piti kyllä aloittaa uusi kerä, mutta onneksi sitä oli jemmassa. Tumman harmaa on Novitan Välkettä ja oranssi 7 veljestä.

Voiko keväällä neuloa tummilla väreillä? Mikä on lempparivärisi keväällä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti